donderdag 26 februari 2015

Help! Sportmotivatie ?

We hebben er allemaal wel eens last van, het weer zit je tegen. Je hebt het gevoel dat sporten niet werkt en sporten wordt veel saai gevonden of je kan een sportschool abonnement niet betalen. Al deze 'smoesjes' om niet te gaan sporten gaan je niet helpen om gezond te blijven en in topvorm! Ik ga jullie wat tips geven om weer gemotiveerd te raken om te gaan sporten. Maar je moet jezelf natuurlijk wel uit die luie stoel trekken!




























Ik ga jullie hieronder verschillende tips geven om gemotiveerd te worden om aan je lichaam te werken en ook gemotiveerd te blijven. Dit is namelijk erg moeilijk en vergt een aantal eisen die je aan jezelf moet stellen zoals: gezonder leven, jezelf uit de luie stoel trekken en ook echt gaan sporten en niet alleen het idee hebben om te gaan sporten. Make it work!

Leuke sportkleding

Sportkleding is heel erg belangrijk voor je motivatie. Heb je saaie suffe sportkleding, dan is de kans groot dat je geen zin hebt het te dragen en voel je je er niet lekker in en is er een kleine kans dat je gaat sporten. Heb je leuke sportkleding waar jij je sexy of fijn in voelt, dan ga je het veel sneller dragen en heb je veel meer zin om je leuke outfit te showen in de sportschool. Ook een sportbeha is erg belangrijk, ze hoeven niet duur te zijn. Sportbeha's zorgen ervoor dat je borsten niet gaan schudden tijdens het rennen en helpen tegen het verzakken van de borst. Een musthave dus! Zelf heb ik er een van Nike en deze zit erg fijn. 


Ook een leuke broek/legging is fijn. Koop het liefst een sportlegging. Deze zijn wat prijziger maar kunnen sommige spieren stimuleren en zijn vaak gemaakt van quick dry fabric. Stof die geen zweetplekken achterlaat. Harstikke fijn dus! Geen onzekerheid of je zweetplekken hebt of niet.

























Ook zijn goede sportsneakers erg belangrijk. Als je gaat sporten op slechte gympen krijg je snel last van je rug of je voeten. Kijk goed welke schoenen bij jouw voeten passen en welke jouw voeten stimuleren op de goede plekken. Bij sommige Nike stores kun je precies laten kijken naar welke schoenen jij nodig hebt! Zelf heb ik vaak mijn Air max sneakers aan, deze veren goed mee en lopen fijn!


























Inspiratie en motivatie 

Inspiratie en motivatie kan je veel vinden op sites als weheartit en tumblr. Zoek sportieve afbeeldingen zoals de afbeeldingen hieronder. Deze kun je ophangen in je kamer en op plekken waar je veel bent. Maak bijvoorbeeld een leuke collage waarin je deze plaatjes kunt doen. Als je de afbeeldingen vaak ziet zul je ook gemotiveerd worden. Als je een plaatje van een mooie buik ophangt word je hierdoor gemotiveerd omdat jij ook zo'n mooie buik wil hebben.

Fit | via Tumblr

Untitled


Maak een planning/schema

Een planning of schema helpt jou om je aan je sport dagen te houden. Maak standaard dagen dat je gaat sporten of doe iedere dag een workout. Zorg dat dit in je routine terecht komt, dan doe je het namelijk uit jezelf en wordt het minder moeilijk om jezelf tot het sporten te zetten. Maak een schema zoals hieronder.

🍎💪👟Fab Ab February! Start TOMORROW!👟💪🍎


Maak een doel

Stel een doel voor jezelf. Bijvoorbeeld 2 kilo afvallen of de mooie buik die je op weheartit gezien hebt. Maak het jezelf niet te moeilijk, want dan geef je snel op. Zet steeds doelen, en als je deze bereikt hebt stel je weer nieuwe doelen enz. Mijn doel is een buik zoals deze hieronder. Ik vind dit zo mooi!

fitness | Tumblr

Dit waren mijn tips. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Heb jij nog een tip? Laat het weten in de comments :). 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten