zondag 15 april 2012

Olijfolie

Heee allemaal ik wil jullie even wat bijbrengen over wat je allemaal met olijfolie kunt doen. Meer weten? Klik op meer lezen.
















Olijfolie als beautymiddeltje.



Je zou het misschien niet denken, maar olijfolie is een beautyproduct waar je heel veel mee kan en vooral een redmiddel voor vrouwen met een droge huid.

Zachte lippen
Vooral met dit weer is de kans groot dat je droge lippen hebt. Die vervelende velletjes zijn verleden tijd als je er een druppel olijfolie op smeert.

Gladde huid
Ook droge benen kun je insmeren met een paar druppels olijfolie. Laat de olie even intrekken en je benen voelen direct een stuk soepeler aan.


Gezond haar
Droog en dof haar gaat weer stralen door een olijfoliebehandeling. Smeer je haar van de hoofdhuid tot en met de puntjes in met wat verwarmde olijfolie. Doe vervolgens een handdoek om je haar en laat de olijfolie een half uurtje intrekken. Voila, glanzende lokken.

Make-up remover
We hebben het vast allemaal wel eens meegemaakt. Je slaapt een nachtje bij een man en vergeet je make-upremover mee te nemen. Wat nu? Doe wat olijfolie op een watje (of wc-papiertje als je ook geen watjes bij de hand hebt) en wrijf er voorzichtig je huid en ogen mee schoon. Vergeet niet je gezicht hierna te wassen, want je wilt natuurlijk geen glimmend hoofd.



Laat die lippenbalsem, bodylotion, crèmespoeling en make-upremover maar thuis de volgende keer: een flesje olijfolie in je toilettas en er kan jou niets gebeuren!



Hier ook nog even een masker met olijfolie

Honing is een fijn product, niet alleen voor op brood of in de thee maar ook als beautyproduct. Ik heb een paar tips voor jullie om honing te gebruiken als verzorging voor haar en/of gezicht. Hier de eerste tip:
Het is heel makkelijk om zelf een voedende haarmasker te maken die geschikt is voor ieder haartype.

De volgende ingrediënten heb je nodig:
- 1 ei
- 1 theelepel honing
- 2 theelepels olijfolie
Meng alles goed door elkaar en zet het een kwartiertje in de koelkast, breng het na het wassen aan in je haar en laat het een kwartiertje intrekken. Je kan eventueel ook een handdoek of folie om je haar doen om het beter te laten intrekken. Daarna goed uitspoelen! Ei bevat proteine waar je haar sterk van wordt, olijfolie maakt je haar zacht.
Een simpele truc is om je haar na het wassen nog even te spoelen met koud water, het is even op je tanden bijten maar je haar gaat er mooi van glanzen! Ook van azijn in het laatste spoelwater gaat je haar glanzen.


Succes! Liefs, Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten