zondag 14 oktober 2012

Contrast kleuren voor oogkleuren - dinsdag

We weten allemaal dat er drie verschillende kleuren ogen zijn namelijk, groen, bruin en blauw. Sommige mensen hebben dan een mix van die kleuren of zelfs twee verschillende kleuren ogen. In dit artikel laat ik jullie weten welke kleur oogschaduw je bij welke kleur ogen kunt gebruiken.






















Er worden veel fouten gemaakt door middel van de verkeerde kleuren oogschaduw te gebruiken bij een bepaalde kleur ogen. Wat je sowieso niet moet doen is dezelfde kleur oogschaduw gebruiken als je ogen, hierdoor vergroot je het oogoppervlak wel maar je accentueert de ogen zelf niet. Dit kun je oplossen door een contrastkleur te gebruiken, en die ga ik je in dit artikel vertellen.


Tip: Durf te expirimenteren met oogschaduw, zo kun je de outer v aanzetten met een zwarte of grijze oogschaduw.


Contrastkleuren blauwe ogen:
















- Warme bruintonen zoals karamel en kaneel.
- Terracottakleuren zoals oud roze en bruine tinten.
- Warme oranjeachtige tonen.
- Zwart en antraciet (donkergrijs).
- Kerriekleuren.
- Brons- en goudtonen.

Tip: Je kunt wel blauwe oogschaduw gebruiken bij blauwe ogen, of bruin bij bruine ogen et cetera. Maar zorg dan dat je ook een van de contrastkleuren hierbij gebruikt, of een blauwe met een bronskleurige gloed.

Contraskleuren voor groene ogen:



- Diepe bruintonen zoals koffie en chocolade.
- Paarstonen.
- Koele oranje tonen.
- Zwart en antraciet (donkergrijs).
- Parelmoer en koperkleuren.
- Roodtonen.

Tip: om groene ogen echt te laten uitkomen, kun je een dun randje eyeliner langs de wimperrand aanzetten. Dat zorgt voor een extra krachtige oogopslag. Dit is ook mogelijk bij blauwe en bruine ogen.

Contrastkleuren voor bruine ogen:



Bruine ogen zijn het makkelijkst te combineren met oogschaduw, je kan ze met bijna alle kleuren combineren, behalve antraciet en de kleur bruin van de ogen zelf. Wel kan het met:

- Brons-,goud- en kopertonen.
- Rozetonen.
- Paars.
- Intense blauwe en groene tonen.
- Oranje en kerriekleuren.
- Zalmroze- en perziktonen.

Tip: als je donkerbruine ogen hebt, is het mooi om gebruik te maken van glanzende oogschaduw, de glans zorgt ervoor dat de kleur van je ogen heel helder word.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten