zondag 14 april 2013

Huiswerk & Ontspanning

Heeyy allemaal,
We hebben allemaal huiswerk. We hebben allemaal nooit zin om het te maken, en toch moet het. Zelfs in het weekend, wanneer je eigenlijk veel meer zin hebt om te chillen of te ontspannen. Er zijn 2 opties: Of je maakt het niet. Of je combineerd het! (aanrader).
Hieronder vind je tips om huiswerk toch nog een beetje oké te maken, en het te combineren met dingen die je leuk vindt.

























Hoe ga je beginnen:

je begint met alles weg te leggen, je mobiel, je laptop, i pad ect. (Tenzij je iets op de computer moet doen). Ga je even vol focussen op je huiswerk. Doe dit niet langer dan een half uur.

Na een kwartiertje ga je er even af. Pak iets leuks om te doen. Ga even muziek luisteren, ga een tijdschrift lezen of doe squats (:P) .
Ontspan even. Doe dit ongeveer tien minuten en ga weer verder met je huiswerk. Het makkelijkste is om eisen aan jezelf te stellen. Bijvoorbeel:
Als ik geschiedenis af heb mag ik een kwartier muziek luiseren, en dan ga ik scheikunde maken.

















Iedereen weet dat social media en huiswerk niet samen gaan. Je maakt scheikunde terwijl je mobiel met twitter, facebook, istagram, snapchat en whatsapp naast je ligt? Ik lijk wel gek. Maar hoe sneller je die telefoon een kilometer van je vandaan legt, hoe sneller je huiswerk af is en je weer lekker kan whatsappen ect.

Een andere optie om huiswerk en ontspanning te combineren is plannen.
Ja ik weet het, dat klinkt suuuuper saai. Maar het werkt suuuuuper goed!
Je plant een dag in, een nutteloze dag, bijvoorbeeld maandag, waar je lekker veel gaat vooruitwerken.
Als je veel vooruitwerkt, hoef je de rest van de week minder tijd te besteden aan school. Dan kan je bijvoorbeeld dinsdag lekker achterover leunen, en genieten van je vrije tijd.























Nog een laatste kleine tip. Je hersens zijn continu bezig, daarom is het goed om er af en toe af te gaan en te ontspannen. Iets wat je zeker niet moet gaan doen, is tot heel laat door werken. Het is erg slecht voor je, en je zal dan ook moeilijk kunnen slapen omdat je druk bezig bent in je hoofd. Natuurlijk zorgt dit ook voor slechtere prestaties. Ga dus niet te lang door!
hoop dat jullie hier iets aan hebben.

With a lots of love,
Suus♥.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten