zondag 21 april 2013

Onzekerheid

Hey, vandaag een artikel over een onderwerp dat vaak voorkomt in de puberteit; namelijk onzekerheid. Bijna iedere puber heeft dingen waar hij/zij onzeker over is. Dat kan komen doordat je het ding niet mooi vind of dat je erom uitgelachen wordt.

Tumblr_me3wwh7x1u1rfs1vso1_400_large

Er zijn natuurlijk dingen waar je wat aan kunt doen, maar er zijn ook dingen waar je niks aan kunt doen. Ik geef in dit artikel wat tips en leg uit hoe je zo zeker mogelijk over kunt komen.

Hoe ontstaat onzekerheid?

Onzekerheid ontstaat doordat je dingen niet mooi vind aan jezelf, het ding wat het meeste voorkomt is jezelf te dik vinden en maar lijnen en lijnen. Maar kijk nou eens een keer goed, en kijk om je heen hoe anderen eruit zien. Ben jij nou echt zo dik? Wedden van niet. 

Als je jezelf dan echt te dik vind kun je gaan sporten, hierdoor train je je zelfvertrouwen ook. Want je gaat je mooier voelen en dan straal je dat ook uit, maar pas op! Ga jezelf niet uithongeren want hierdoor word je alleen maar dikker, het klinkt gek maar je kunt beter eten ( natuurlijk niet vet eten ) en het verdelen over de dag dan niks te eten.

En je kunt jezelf niet veranderen, hoe graag je dat ook wilt. Je zult dus jezelf moeten accepteren.

479892_10151537248289683_1165992065_n_large

Hoe kan je meer zelfvertrouwen krijgen?

Heel simpel, doe dingen die je normaal nooit zal doen. Hierdoor krijg je een 'kick', spreek die leuke jongen aan waar je altijd naar zit te staren of ga in die enge achtbaan. Wedden dat je geen spijt krijgt, je hebt niks te verliezen toch? Misschien word je afgewezen, nou en! Er zijn zat leuke jongens. En als de achtbaan nou echt tegenvalt ga je er toch gewoon niet meer in. Maar wat ik wil zeggen is dat je je grenzen moet verleggen en dingen moet doen die je nooit zou doen.

Tumblr_m2hk69sdgs1r2bm1uo1_400_large
Hoe kun je zeker overkomen?

- Loop rechtop en met je hoofd recht, als je je schouders laat hangen kom je bang over en ziet niemand je lopen.
- Ga een keer in de spotlights staan en doe mee aan een talenten jacht, of geef je op voor wedstrijden van je favoriete bezigheid. Hierdoor zien mensen je staan en geef je je zelfvertrouwen een boost.
- Doe dingen die je leuk vind, als je je goed voelt straal je dat uit. En heb schijt aan iedereen die wat tegen je heeft en negeer de personen die jou niet accepteren zoals je bent.

En voor de rest, stay strong en blijf jezelf! Hoe moeilijk het ook is, er is altijd iemand die wel vrienden met je wil zijn.

Lots of love, Kim <3

Large




Geen opmerkingen:

Een reactie posten