dinsdag 17 april 2012

Must have fashion 2012

De hotste trends en modevoorzieningen van 2012 even op een rijtje. Kijk je mee?



TASSEN
De tassen voor het komende seizoenen lopen qua model en formaat enorm uiteen. Aan de ene kant zien we nog steeds de enveloptas. Platte tassen zonder hengsel die je in de hand draagt. De klassieke modellen hebben nog steeds de afmetingen van een langwerpige envelop, maar de allermodernste 'pochettes' hebben het formaat van computer tablet aangenomen. Om elegant je tablet in te vervoeren. Een andere tas die deze winter zeer in zwang is, is de sportieve schoudertas waarvan je het hengsel ook overdwars over je schouder kunt dragen. Een topper is verder de shopping bag: een grote, vaak hoge en vrij simpele tas die van boven open is. We zagen 'm ook al bij de bekende modeketens (in chic leer!). Daarnaast zien we natuurlijk nog een veelvoud aan superchique en uiterst vrouwelijke tassen in de meest luxe uitvoeringen.



SCHOENEN

Voor de schoenen borduren de ontwerpers voort op de trends van vorig jaar winter. Enkellaarsjes, vaak met hoge hak, zijn nog steeds trendy. Verder gaan we dit seizoen ook veel laarsjes in langharig bont (we blijven het zeggen: kies voor imitatiebont!) zien. De plateausandalen van afgelopen zomer ontwikkelen zich verder tot plateaupumps die meer geschikt zijn voor het winterseizoen. Ook schoenen met bandjes blijven in. De zogenaamde 'Mary Janes' met een smal enkelbandjes (maar met hoge hakken) maken een grote comeback. Lieslaarzen doen ook nog mee maar zijn minder 'hot' dan vorig jaar. Een nieuwkomer is het Beatle laarsje: platte laarsjes die zijn geïnspireerd door de laarsjes die de Beatles graag droegen. De meest geziene exemplaren zijn uitgevoerd in zwart leer, hebben een wat mannelijke uitstraling en elastische uitsparingen aan de zijkant zodat er geen veters of ritsen aan te pas hoeven komen. Een andere hype die we voor deze winter verwachten zijn: plateausneakers. Sneakers of in ieder geval sportieve schoenen met sleehakken en plateauzolen. Supertrendy!

accesoires 

Bijous zijn deze winter ook van de partij. Op meerdere catwalks zagen we halskettingen in driedimensionale afmetingen en vaak met retro en vintage invloeden. Armbanden zijn ook nog steeds hot. Onder de nieuwste modellen vinden we de zogenaamde 'cuffs': brede, gladde en onbuigbare polsbanden die vaak met stenen of strass versierd zijn en die als een soort manchetten bij blouses en jasjes met lange mouwen worden gedragen.


ANdere hotte accesoires

(Nep!)bonten armwarmers en beenwarmers zijn nog steeds in. Dit jaar wordt deze trend versterkt door bontsjaals en bontstola's die bij elke willekeurige jas gedragen kunnen worden. In het najaar dragen we dunne sjaals in viscose of gaas met dierenprints, paisleys en andere fantasietjes of grof linnen halsdoeken die je een paar keer nonchalant om je nek draait. En als de temperaturen zakken, kom je supertrendy voor de dag met een gebreide wollen rasta muts (zo eentje die van achteren in een soort lege zak eindigt!).


Liefs, Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten