woensdag 22 augustus 2012

DIY: Chanel top

Hee meiden, vandaag een ‘do it yourself’. En vandaag gaan we een top bedrukken met een Chanel teken. Maar je kunt natuurlijk ieder teken gebruiken wat je wilt. Kijk & leer!
Image


Wat heb je nodig?
- Transverpapier.
- Schaar.
- Inkjet printer, geen laser printer!
- Katoenen shirt/top. Wit. anders zie je een wit vlak op je bv. groene top.
- Strijkijzer & – plank.
- bakpapier.
- karton.

Waar beginnen we mee?
We gaan beginnen met het shirt of top klaarleggen op de strijkplank ( als je geen strijkplank hebt gebruik je gewoon de grond). Ik heb gekozen voor een wijder vallende top van de H&M (6,95)  klik hier om de top te bestellen. Doe in de top een stuk karton om ervoor te zorgen dat het teken wat je erop gaat bedrukken niet doordrukt naar de achterkant van de top.
Image
Wat doen we daarna?
Daarna ga je het teken wat je op je shirt wil hebben in spiegelbeeld uitprinten op het transverpapier. (Transverpapier kun je kopen bij de Bruna voor 6,- en dan heb je 6 velletjes). Je moet het in spiegelbeeld uitprinten omdat je het anders in spiegelbeeld op je shirt krijgt. En dat wil je natuurlijk niet. Daarna knip je het teken uit tot 2mm langs de rand. 
Image
Daarna ga je het teken op ze kop ( met de blokjes boven) op de plaats neerleggen waar je het teken wilt hebben op je shirt/top. En dan leg je er bakpapier overheen.
ImageImage
Daarna ga je 1 minuut lang over het bakpapier met het teken eronder heen strijken. Totdat alles zit vastgeplakt. Dan laat je het helemaal afkoelen en haal je het blokjeslaagje eraf. Zodat je alleen het zwart over houdt. Dan laat je het nog 30 min, rusten en leg je er bakpapier op en ga je er 10 sec overheen met de strijkbout en dit laat je weer afkoelen. Als het is afgekoeld haal je het bakpapier er weer voorzichtig af.
Het resultaat:
Image
Succes! Vragen stellen in de comments!
Liefs, Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten